Om RUT-avdraget

Direktavdraget ger dig 50 % skattereduktion direkt vid köpet!

Priserna på extrarent.se är bruttopriser, det vill säga priset före skattereduktionen. Köper du hushållstjänster av Extra Rent får du 50 % skattereduktion på arbetskostnaden!

From den 1 juli 2009 gäller Direktavdraget för hushållsnära tjänster vilket innebär att du bara betalar 50 % av arbetskostnaden vid köptillfället. Extra Rent administrerar din skattereduktion direkt med Skatteverket. Smidigt och enkelt för dig som kund.
När du köper tjänsten privat

Köper du Extra Rents tjänster privat får du en faktura med två betalningsalternativ; ett belopp där skattereduktionen är avdragen och ett fullt belopp. Har du utrymme kvar att nyttja av din skattereduktion kan du betala det lägre beloppet. Är utrymmet däremot redan nyttjat så ska du betala den totala kostnaden.

Skattereduktionen är max 50 000 kronor per person och år vilket motsvarar ett underlag av 100 000 kronor. Vänd dig till Skatteverket för aktuell info om hur mycket du nyttjat av din skattereduktion. Tänk på att flera personer (över 18 år med taxerbara inkomster) i ett hushåll kan stå på Extra Rents avtal och därmed nyttja skattereduktionen utifrån fördelning som kunden bestämmer själv.

Exempel

I följande exempel kan du se kostnaden om du köper ett Hemstädabonnemang på 4 timmar varannan vecka privat:
Hemstädabonnemang (arbetskostnad) 2 800 kr/mån
med skattereduktion betalar du hälften: -1 400 kr/mån

Obs skatterduktionen innefattar inte framkörning, städmaterial och fakturaavgifter.

När du får tjänsten som löneförmån

Har du hushållstjänster som löneförmåner via din arbetsgivare så kan du också få Extra Rents tjänster skattereducerade med 50 %, vilket gör att löneförmånen i princip inte kostar något i form av förmånsskatt för dig som anställd! Din arbetsgivare skickar årligen in kontrolluppgifter till Skattemyndigheten och du gör sen enkelt avdraget i din deklaration. Även här gäller att skattereduktionen max kan vara
50 000 kr per person och år vilket motsvarar ett underlag av 100 000 kr.

Läs mer om skattereduktionen på skatteverkets hemsida